Кметът на Анкара гласува на местните избори

Кметът на Анкара гласува на местните избори

31 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Кметът на Анкара гласува на местните избори

Кметът на Анкара и кандидат за нов мандат за поста на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Мансур Яваш гласува на местните избори.

Яваш употреби правото си на глас в Религиозното училище „Юмиткьой“ в столицата. Той пристигна в училището заедно със съпругата си Нурсен Яваш и с много поддръжници на НРП, включително кандидатът за кмет на централната анкарска община Чанкая Хюсеин Джан Гюнер.   

След като гласува, Яваш направи кратко изявление пред събралите се журналисти. 

Нямаме колебания относно резултата от изборите. Надявам се да се видим в градината на общината след 21 ч., каза Яваш пред препълнената с местни и международни журналисти избирателна секция.

Очаква се изключително оспорвана надпревара за кметското място в столицата Анкара между настоящия кмет Мансур Яваш и кандидата на управляващата Партия на справедливостта и развитието Тургут Алтънок.

В сутрешните часове в училище "Юмиткьой" се образуваха големи опашки от граждани пред избирателните секции, видя кореспондентът на БТА в Анкара.

Междувременно в Истанбул гласува кандидатът за кмет на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) Мурат Курум, информира телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Председателят на основната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Йозгюр Йозел гласува тази сутрин в училище в родния си град Маниса, а лидерът на "Добра партия" Мерал Акшенер гласува в училище „Билкент“ в Анкара.

#кметът #анкара #кандидат #нов #мандат #поста #основната #опозиционна #народнорепубликанска #партия

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете