"Кауфланд България" ще се включи в кариерен форум за привличане на млади българи, живеещи в чужбина

"Кауфланд България" ще се включи в кариерен форум за привличане на млади българи, живеещи в чужбина

3 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


"Кауфланд България" ще се включи в кариерен форум за привличане на млади българи, живеещи в чужбина

"Кауфланд България" ще се включи на 13 април в предстоящото издание на платформата Bulgaria Wants You в Берлин, Германия, съобщават от търговската верига.

Целта на форума е да привлече българите, които живеят извън страната, да се завърнат в родината си, като им предлага възможности за работа и кариерно развитие у нас.

Със своите близо 7500 служители, Кауфланд бе обявена за най-големият частен работодател в България от класация на "Форбс  България", както и за Top Employer за шеста поредна година от международен независим институт  Top Employers Institute. 

Търговецът предлага пакет  на служителите си  18 социални придобивки, сред които са допълнително здравно осигуряване, спортна карта на преференциална цена, месечни ваучери за храна в размер на 200 лв. и гъвкаво работно време със заплащане до минута. Едни от последно добавените придобивки на веригата са изплащането на 600 лв. за раждане или осиновяване на дете, както и „Бонус пакет“ с най-необходимите за едно новородено дете принадлежности.  През 2023 г. поделението на Кауфланд в България е инвестирало над 650 000 лв. в обучение на служители и 80 на сто от ръководителите в  Кауфланд са преминали развитие в компанията и са били повишени, пише в съобщението.

Кауфланд подпомага кариерната ориентация и развитие на младите хора у нас, като си сътрудничи с над 100 учебни заведения и множество образователни проекти. Търговската верига сред основните партньори на Bulgaria Wants You от създаването на проекта през 2020 г.

#кауфланд #българия #включи #предстоящото #издание #платформата #bulgaria #wants #you #берлин

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете