Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на форум в София

Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на форум в София

27 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде дискутирано на форум в София

Как новите технологии ще променят света и хората, ще бъде обсъдено днес на форума Homo Futuro, организиран от сп. BGlobal, съобщиха организаторите.

Форумът, който ще се проведе в "Интер Експо Център" в София, е част от инициативата на списанието "Преди утрешния ден", чиято цел е да увлече все повече хора в разговора за бъдещето, който ни подготвя за предизвикателствата, които идват. 

Сред другите теми, които ще бъдат дискутирани днес, са каква е перспективата пред различните области от икономиката и живота на хората с развитието на изкуствения интелект, дигитализацията и свързаността, храните, начина на живот, производството, образованието, медицината, екологията, космонавтиката. БТА е медиен партньор на форума.

Първият панел поставя фокус върху човека и възхода на технологиите. Сред поканените за участие в него са Калин Димчев, мениджър за България в "Майкрософт", Петър Торнев, управляващ директор на Технологичния център на "Аксенчър" в България, проф. Силвия Илиева, директор на институт GATE към СУ "Св. Климент Охридски", Карел Крал, главен изпълнителен директор на "Електрохолд България", доц. Владимир Божилов, заместник-декан на Физическия факултет на СУ "Св. Кл. Охридски", Димитър Цоцорков, председател на Надзорния съвет на "Асарел-Медет" и на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, д-р Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на "Сименс" за България, Северна Македония и Украйна. Те ще говорят за развитието на изкуствения интелект, градовете на бъдещето, големите данни, алгоритмите, електричеството, космоса, виртуалната реалност. 

Във втория панел сред поканените за участие са Девина Василева, сценарист, кинорежисьор и актриса, Александра Мечкова, изпълнителен директор на "Телерик Академия", арх. Пламен Мирянов, управител на "Артекс проект", Иван Лекушев, съосновател и изпълнителен директор на BGO Software, доц. Благой Бурдин от Института по електрохимия и енергийни системи към БАН.

#новите #технологии #променят #света #хората #обсъдено #днес #форума #homo #futuro

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете