Израелски удари убиха осем души в Южен Ливан

Израелски удари убиха осем души в Южен Ливан

26 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Израелски удари убиха осем души в Южен Ливан

Най-малко осем души бяха убити днес при израелски удари в села в Южен Ливан, предаде Ройтерс, като се позова на ливански източници от сферата на сигурността.

По техни данни две са жертвите в Айта аш Шааб, три - в Ула, две - в Ярун, а мотоциклетист е бил убит, докато е карал по главен път в Накура.

Ливанската шиитска групировка "Хизбула" заяви днес, че е почела паметта на четирима от нейните бойци, убити при израелски удари, и е предприела ответни действия, изстрелвайки десетки ракети по запасни подразделения на израелската армия, разположени по границата с Ливан.

Размяната на огън през израелско-ливанската граница между Израел и подкрепяното от Иран движение "Хизбула", която върви успоредно със започналата на 7 октомври миналата година война между израелските сили и палестинските ислямисти от "Хамас", е най-интензивната от 2006 година насам, отбелязва Ройтерс.

От "Хизбула" многократно обявиха, че ще спрат да обстрелват Северен Израел, когато израелската армия прекрати настъплението си на юг - в ивицата Газа.

#наймалко #осем #души #убити #днес #израелски #удари #села #южен #ливан

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете