Изложба "Семеен портрет" представят в Стара Загора Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров

Изложба "Семеен портрет" представят в Стара Загора Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров

1 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Изложба "Семеен портрет" представят в Стара Загора Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров

Изложба „Семеен портрет“ с картини, дело на творците Гергана Рахнева, Петър Лазаров и Виктор Лазаров, ще бъде представена днес в старозагорската изложбена зала „Лубор Байер“. Това става ясно от програмата с предстоящи събития, публикувана на официалния сайт на местната администрация. 

“Изложбата позволява да надникнем в света на едно изцяло артистично семейство. Да съпреживеем процеса на случване на изкуството, неизменно следван от грижите и битовизмите. В експозицията умело са вплетени живописта и графиката от една страна, а от друга традиционното и новото като технология в графиката. Гергана Рахнева работи в граничното поле между литографията и офсетовия печат, често вдъхновявана от темите, които вълнуват най-малките художници, на които преподава в училище. При Петър Лазаров технологията е абсолютно традиционна, дори класическа – той излага техниките дърворез, литография и позабравената вече (за съжаление) гравюра на дърво”, разказа д-р Милен Алагенски, председател на Съюза на българските художници - Стара Загора, който заедно с Общината са организатори на експозицията.

Гергана Рахнева е един от носителите на награда в Националната изложба „Графичен форум“ от 2022 г., а през 2023 г. носител на специалната награда е нейният съпруг Петър Лазаров. По стъпките на родителите си тръгва и Виктор Лазаров, който твори рисунки и живописни платна, посветени на любимите му герои.

Експозицията ще може да бъде разгледана от старозагорци и гости на града до 20 април.  

#изложба #семеен #портрет #картини #дело #творците #гергана #рахнева #петър #лазаров

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете