Инциденти със стрелба в САЩ помрачиха първия уикенд от лятото

Инциденти със стрелба в САЩ помрачиха първия уикенд от лятото

25 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Инциденти със стрелба в САЩ помрачиха първия уикенд от лятото

Първият уикенд на лятото донесе трагична, но позната картина за американските градове заради инциденти с огнестрелно оръжие, предаде Асошиейтед прес. Агенцията отбелязва, че инциденти със стрелба са причинили смъртта или наранявания на десетки хора на празненство в щата Алабама, в район за отдих и развлечения в щата Охайо и в магазин за хранителни стоки в щата Арканзас.

Това беше вторият уикенд поред, в който имаше тежки нападения с огнестрелно оръжие в САЩ, накарали властите на засегнатите от насилието места да молят за помощ.

В щата Мичиган служител на шерифската служба беше смъртоносно прострелян при преследване на заподозрян в кражба на автомобил. Полицай от град Филаделфия в щата Пенсилвания беше тежко ранен в събота след спиране за проверка на автомобил с четирима души в него.

Полицията в град Монгомъри в щата Алабама съобщи, че стотици куршуми са били изстреляни на многолюдно парти рано в неделя сутринта, в резултат на което са ранени девет души. Според полицейските власти следователите са открили повече от 350 гилзи от различни оръжия на мястото на стрелбата.

Стрелба избухна рано в неделя сутринта и на главната улица пред популярен ресторант в квартал за отдих и развлечения близо до центъра на град Кълъмбъс в щата Охайо.

Десет души са ранени, като един от тях е в тежко състояние, което накара управата на града да отправи призив към щатските и федералните власти да предприемат повече действия, за да не се допускат оръжия по улиците, а родителите да пазят децата си.

Инцидентите със стрелба в САЩ започнаха още в петък в малкия град Фордайс в щата Арканзас, където бяха убити четирима души, а още 11 - ранени, включително предполагаемият стрелец. Стрелбата накара купувачите и продавачите в хранителния магазин да се скрият. Сред убитите е 23-годишна млада майка.

#първият #уикенд #лятото #донесе #трагична #позната #картина #американските #градове #заради

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете