Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

28 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Индонезия се готви за предстоящия Световен форум за водите

Индонезия вече започна подготовката си за домакинството на 10-ия Световен форум за водите, който ще се проведе на курортния остров Бали през май, предаде Синхуа. 

Форумът, първото подобно събитие в региона на Югоизточна Азия, се организира на всеки три години от 1997 година. На предишното издание на форума в Сенегал през 2022 г. Индонезия, която е най-големият архипелаг в света, бе избрана за домакин на събитието през 2024 г. с надслов "Вода за споделен просперитет". 

Дискусиите на събитието ще бъдат насочени към четири теми - опазване на водите, чистота на водите и санитарни услуги, хранителна и енергийна сигурност, смекчаване на последиците от природни бедствия. 

Очаква от най-малко 170 страни да пристигнат около 30 000 участници, представляващи всички сфери и нива - полици, представители на многостранни институции, академичната общност, гражданското общество и частния сектор. Между 18 и 25 май форумът ще включва 290 сесии или паралелни събития, като на третия ден събитието ще бъде официално открито от президента на Индонезия Джоко Видодо. 

Преди проявата сигурността на острова ще бъде засилена с разполагането на близо 5800 полицейски служители.     

#индонезия #вече #започна #подготовката #домакинството #10ия #световен #форум #водите #проведе

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете