Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят от ЦСКА-София след 8 години, прехвърлиха безвъзмездно акциите на фондация

Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят от ЦСКА-София след 8 години, прехвърлиха безвъзмездно акциите на фондация

30 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Гриша и Данаил Ганчеви се оттеглят от ЦСКА-София след 8 години, прехвърлиха безвъзмездно акциите на фондация

Собствеността на ЦСКА-София се сменя, обявиха от клуба.

"След осем години начело на най-успешния футболен клуб в България, г-н Гриша Ганчев и г-н Данаил Ганчев се оттеглят от управлението на ЦСКА. Притежаваните от тях акции са прехвърлени безвъзмездно на фондация „Национален Фонд за Спорт, Култура, Изкуство и Наука“.

След като поеха и спасиха клуба в най-тежкия момент в историята, те върнаха емблемата на ЦСКА отново на стадион „Българска армия“. За тези осем години отборът се класира в групите на европейските клубни турнири два пъти и записа паметни победи над съперници като Рома, Базел и Виктория Пилзен и успя да обърне негативната статистика във Вечното дерби. Тренировъчната база на ЦСКА в Панчарево бе модернизирана, като тя и стадион „Българска армия“ станаха собственост на клуба. Най-важната лична победа на г-н Гриша Ганчев и на г-н Данаил Ганчев остава получаването на разрешително за строеж на нов, модерен, многофункционален стадион „Българска армия“.

ЦСКА им благодари за отдадеността и искрената обич към клуба!

Оттук нататък, целите пред ЦСКА остават същите, а работата по всички проекти като построяването на нов „армейски“ дом и модернизацията на базата в Панчарево, която беше започната преди години, продължават по план и в график. Както досега, оперативното ръководство на клуба ще се осъществява от двамата изпълнителни директори на отбора Филип Филипов и Стоян Орманджиев.

Предвид очаквания интерес към новината, на 07.05. от 10:00 часа на Националния стадион “Васил Левски” ще бъде организирана пресконференция, на която Филипов и Орманджиев ще отговорят на всички въпроси. Молим, медиите да изпратят заявка за акредитация на [email protected] до 05.05.24 г. с имена, позиция и валидна журналистическа карта", написаха на официалния сайт на "червените"

#собствеността #цскасофия #сменя #обявиха #клуба #осем #години #начело #найуспешния #футболен

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете