Германски курортен бар предприе правни действия след възмущение от расистки лозунги

Германски курортен бар предприе правни действия след възмущение от расистки лозунги

25 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Германски курортен бар предприе правни действия след възмущение от расистки лозунги

Управители на бар на популярния германски курортен остров Зилт повдигнаха обвинения, след като в интернет се разпространи видеоклип, на който се вижда как някои от посетителите скандират расистки лозунги от времето на националсоциализма, предаде ДПА.

"Ако нашият персонал беше забелязал въпросното поведение, щяхме да реагираме незабавно. Щяхме да информираме незабавно полицията и да повдигнем обвинения. Сега успяхме да го направим", написаха в "Инстаграм" управителите на известния ресторант "Пони" в елитния курорт Кампен. 

Във видеото, което продължава само няколко секунди, се вижда как група младежи скандират "Чужденците вън!" и "Германия за германците". На записа се вижда и мъж, който, изглежда, имитира мустаци на Хитлер с пръсти върху горната си устна. Органите на реда  разследват участниците за евентуално подстрекателство и използване на противоконституционни знаци.

Политици, сред които и канцлерът Олаф Шолц, изразиха възмущението си от видеото. Наксоро министърката на вътрешните работи Нанси Фезер заяви пред "Функе Медиенгрупе", че "всеки, който крещи нацистки лозунги като "Германия за германците...чужденците вън", е срам за Германия". 

За някои от замесените видеото вече е довело до последици. 

Вчера рекламната агенция "Сървисплан Груп" обяви в "Инстаграм", че е уволнила без предизвестие служителя, участвал в проявата.

"Не толерираме расизма под каквато и да е форма в нашата група от агенции", заяви компанията.

#управители #бар #популярния #германски #курортен #остров #зилт #повдигнаха #обвинения #интернет

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете