Гари Стреч и Деси Тенекеджиева поставиха началото на третия си актьорски мастърклас

Гари Стреч и Деси Тенекеджиева поставиха началото на третия си актьорски мастърклас

вчера · 9 мин. четене · Споделяне във Facebook


Гари Стреч и Деси Тенекеджиева поставиха началото на третия си актьорски мастърклас

Холивудската звезда Гари Стреч и актрисата и продуцент Деси Тенекеджиева преди дни завършиха своя трети актьорски мастърклас (Acting MasterClass), който този път се състоя в Пловдив. Това бе интензивен двудневен курс като подготовка за пълния уъркшоп през следващата година, съобщиха от екипа на фондация „Стоян Камбарев“.

"Изключително вълнуващи бяха срещите на звездите с техните студенти, които се потопиха в един различен и магичен свят. Най-младите участници бяха едва 14-годишни. До менторите Деси Тенекеджиева и Гари Стреч бяха също един от най-добрите световни боксови мениджъри Ивайло Гоцев, звездата на Народния театър Димитър Николов, тв продуцентът Атанас Лазаров, "Мистър България" Виктор Русинов, една от изгряващите звезди на "Берлинале" Маргарита Стойкова. Операторът и режисьор Георги Марков е важна част от екипа на Acting MasterClass, още от първия ден. Той беше предизвикан от Гари Стреч да се включи в едно от необичайните упражнения, което холивудският актьор, режисьор и продуцент представи", разказват от фондацията. 

“Когато започнахме нашия първи мастърклас през ноември миналата година, се срещнахме с невероятни участници от различни възрасти и професии, завършили различни актьорски академии и дори пълни дебютанти. Атмосферата беше магична и някак успяхме да се обединим в едно истинско семейство. Бих казал смело, че станахме близки, като най-важното е, че редовно се събираме и работим заедно на малки групи, когато с Деси сме в България, а когато не - общуваме онлайн. Изградихме силна връзка, а това е най-ценното. Познавам двойки, които живеят 20 години заедно, а реално никога не са се срещали", каза Гари Стреч. Той е работил три пъти с Оливър Стоун и е станал световноизвестен с ролята си в историческия кинохит „Александър“, където си партнира с Антони Хопкинс, Колин Фарел, Анджелина Джоли, Джей Лето и др. 

Гари Стреч и Деси Тенекеджиева използват при обучението на млади актьори различен метод, при който в центъра е психологическото свързване с партньора, извличането на най-съкровени емоции и чувства, чрез изцяло положителен и индивидуален подход към всеки от студентите.

“Ние получаваме много повече от вас, колкото вие от нас”, отбеляза пред участниците в обучението Гари Стреч и допълни, че самият той се е научил по време на мастъркласовете да бъде по-добър актьор и по-добър човек.

"Сред студентите на Гари и Деси са и известни имена като Елени Декидис (мениджър на проекта), Елеонора Иванова, Яна Кузова, Снежана Макавеева, Ясен Атанасов, Лили Сучева, Розалия Абгарян, Илиян Стаменков, Жаклин Дочева, Йоан Попов, Калин Пъчеразки, Бистра Окереке, Паола Маравиля, Мартин Тасков. Най-важното е, че Деси Тенекеджиева и Гари Стреч, освен ментори, са и скаути на таланти и вече са набелязали няколко от участниците в техните мастъркласове за роли в бъдещите международни филмови проекти, които продуцират. Както се случи с Елеонора Иванова, Димитър Николов, Радина Боршош и Илиян Стаменков, които може да гледате рамо до рамо с менторите си и с номинирания за Оскар Мики Рурк във филма "Дяволски игри" (The Wheels of Heaven ще бъде в кината в България от 7 февруари 2025 г.)", разказват от фондация "Стоян Камбарев"

"Невероятно беше, че срещнахме нашите млади приятели с големия филмов продуцент Фил Рот  от BUFO, продуцирал над 100 пълнометражни филма и тв сериала. Той и неговият партньор дойдоха специално, за да презентират и поканят нашите студенти да са сред първите, които безвъзмездно, ще се възползват от иновативния начин за кастинг на актьори и статисти - Cineself.com, уникална платформа, създадена от експерти с над 30-годишен стаж във филмовата индустрия“,  допълни Деси Тенекеджиева, цитирана в съобщението.

Гари Стреч и Деси Тенекеджиева организират Acting MasterClass с официалната подкрепа на Министерството на културата. Фондация „Стоян Камбарев“ като основен партньор на продуцента NOVAfilm, покрива изцяло или частично таксите за участие на някой от най-даровитите финансово затруднени таланти. Двудневният мастърклас в Пловдив се осъществи и благодарение на официалната подкрепа на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на общината за 2024 г.  /ПВ/ 

 

#холивудската #звезда #гари #стреч #актрисата #продуцент #деси #тенекеджиева #дни #завършиха

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете