Фирми от Европа и Азия ще участват на Архитектурно-строителната седмица 2024 в София

Фирми от Европа и Азия ще участват на Архитектурно-строителната седмица 2024 в София

26 март 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Фирми от Европа и Азия ще участват на Архитектурно-строителната седмица 2024 в София

Изложението Архитектурно-строителна седмица започва на 3 април в Интер експо център. В рамките на форума, който ще продължи до 6 април, са организирани и изложението на едрогабаритната строителна техника и механизацията АТЕСТ Експо и форматът Green Energy, насочен към енергийната ефективност, съобщиха организаторите на проявите.

"Присъстващите ще се срещнат с екипите на над 180 изложители от България, Франция, Испания, Китай, Полша, Украйна, Турция, Гърция и Румъния. Освен в залите, изложенията се разгръщат и върху откритите площи на Интер експо център и ще надхвърлят 12 000 кв. м площ. Организатор на Архитектурно-строителна седмица и Green Energy е Интер експо център, а на АТЕСТ Експо - Асоциацията на търговците на едра строителна техника (АТЕСТ)", поясняват организаторите.

Архитектурно-строителна седмица ще фокусира вниманието върху всеки сегмент от строителството, сред които са довършителните дейности, вратите, прозорците и фасадите, софтуерът, различните материали, стоманени и дървени конструкции, строителното оборудване и механизацията, ландшафтните и индустриалните решения.

За втора година Green Energy спира вниманието върху енергийната ефективност, възобновяемата енергия и рециклирането. Основните акценти на участниците са обвързани с различните решения, смарт системите и технологиите за отопление, вентилация и климатизация (ОВК), термоенергия, дигитални решения, управление на отпадъци и рециклиране, рекултивиране на замърсени почви, чистота на въздуха, локални пречиствателни съоръжения, соларни технологии.

В АТЕСТ Експо се включват водещи компании от сферата на производството, вноса и дистрибуцията на едра строителна техника. Сред машините, които ще бъдат изложени, са: земекопна техника, преси, вибрационни чукове, сондажни платформи, багери, грейдери, булдозери, шредери, товарачи, кранове, вишки, минно оборудване и др.

В рамките на изложенията ще се състои и церемония по връчването на наградите ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023. Събитието ще определи за 10-и път най-добрите продукти в архитектурата, урбанизма и ландшафтния дизайн в България. ARCHINOVA ARCHITECTURE AWARDS 2023 се организират от сп. "Още за къщата", THE BUILDING и CITYBUILD.BG, в партньорство с Интер експо център.

Отличията "Бранд на България" също ще бъдат част от Архитектурно-строителна седмица. Фокус в селекцията са освен наложени и изявени брандове, които са двигател на икономиката на страната и такива, които имат принос в малкия и среден бизнес.

На 3 април Камарата на строителите в България организира дискусия "Възможности и перспективи пред компаниите от сектор "Строителство", засягаща дигитализацията, обученията, технологиите, материали и подходи, енергийната ефективност. В презентация Българската асоциация за изолации в строителството ще представи "Ръководство за проектиране и изпълнение на топлоизолационни системи на сгради". През всички дни ще има и поредица от фирмени презентации.

#изложението #архитектурностроителна #седмица #започва #интер #експо #център #рамките #форума #продължи

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете