Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут

Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут

14 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут

Експлозии бяха чути снощи в Дамаск и Бейрут, в момент, когато Иран обяви, че е предприел нападение с дронове и ракети срещу Израел, който граничи със Сирия и Ливан, предаде Франс прес.

Експлозиите в сирийската столица бяха чути около 01:45 ч. местно време (22:45 ч. по Гринуич). Държавните медии не споменаха веднага за детонациите.

В Бейрут са били усетени най-малко две експлозии около 02:00 ч. сутринта (22:00 ч. по Гринуич), според фотограф на АФП, намиращ се на място. За взривове съобщава и журналист в Бекаа, регион в източната част на Ливан, граничещ със Сирия.

Сирийският център за наблюдение на правата на човека (СЦНПЧ) съобщи за взривове в Дамаск, Хомс, Хама, Дераа и по сирийското крайбрежие. Според неправителствената организация те се дължат на "активираната сирийска противовъздушна отбрана срещу израелски безпилотни самолети и ракети, които се опитват да прихванат ирански ракети".

Снощи Иран предприе "мащабна" атака с "безпилотни самолети и ракети" срещу Израел, след нападение срещу неговото консулство в Сирия, за което Техеран обвинява еврейската държава, припомня АФП.

#експлозии #чути #снощи #дамаск #бейрут #момент #когато #иран #обяви #предприел

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете