Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора

Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора

26 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора

Дни на планинарското и екстремно кино се откриват днес в Стара Загора. Това става ясно от официалната фейсбук страница на Туристическо дружество „Сърнена гора", който са инициатори на събитието. По време на тридневния форум ще бъдат представени 13 филма, а днес във фоайето на Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще бъдат открити изложбите „Пещерите и ние“ и Black Snow.

Веднага след това в залата на културната институция ще бъде прожектирана полската лента „ИНУСУК Пътят към дома“. През днешния ден ще могат да бъдат гледани и филмите „Пионери“, „В сянката на Чамланг“, „Гнездото“ и „Последният континент“.

Утре програмата започва с френския филм „Ла Верт - история на ски алпинизма“. След него ще бъдат представени „Без болтове - Катерене по цепки около Инсбрук“, „По стъпките на Карим“ и „Еверест: историята на тези, които бяха там“.

Последният ден на фестивала ще предложи на любителите на планинарското и екстремно кино още четири продукции  - „Мимолетно“, „Кафе Американо“, „Ваканция на Бафинова земя“. Последният филм за тази година ще бъде словашкия филм на Павол Барабаш „Гранд Каньон“.

Всички филми ще бъдат прожектирани в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески“. Сред тях са селектирани филми от Международния „Банско филм фест“ 2023.

 

#дни #планинарското #екстремно #кино #откриват #днес #стара #загора #става #ясно

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете