Деветима палестинци бяха убити при израелски въздушен удар в Рафах

Деветима палестинци бяха убити при израелски въздушен удар в Рафах

20 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Деветима палестинци бяха убити при израелски въздушен удар в Рафах

Деветима палестинци, сред които шест деца, бяха убити при израелски въздушен удар в Рафах - най-южния град в ивицата Газа, предаде Асошиейтед прес, като се позова на изявление на представители на болнични власти от днес. Израел продължава близо седеммесечната си офанзива в обсадената палестинска територия, която доведе до драматична ескалация на напрежението в Близкия изток, посочва АП. 

Ударът, отправен снощи, порази жилищна сграда в Рафах, съобщи службата за гражданска защита в Газа. Телата на шест деца, две жени и мъж бяха откарани в болницата "Абу Юсеф ал Наджар" в Рафах, сочат данни на медицинското заведение. 

Град Рафах, който се намира на границата с Египет, в момента е убежище на повече от половината от населението на Газа, наброяващо около 2,3 милиона души, голямата част от които бяха разселени заради сраженията в северната част на анклава. 

Въпреки призивите за сдържаност, които международната общност отправя към Израел, включително и най-силният му съюзник САЩ, израелското правителство от месеци настоява, че ще осъществи сухопътна офанзива в града, където според него се укриват повечето от бойците на радикалното палестинско движение "Хамас", отбелязва АП. 

Войната в Газа бе предизвикана от безпрецедентното нападение на групировката "Хамас" срещу Израел на 7 октомври, когато по данни на Израел бяха убити близо 1200 души, а около 250 бяха отведени като заложници в Газа. По данни на здравното министерство на "Хамас" броят на убитите палестинци от началото на израелското настъпление вече е надхвърлил 34 000.

#деветима #палестинци #сред #шест #деца #убити #израелски #въздушен #удар #рафах

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете