Бургаското летище очаква едноцифрен ръст в броя на обслужените пътници през тази година

Бургаското летище очаква едноцифрен ръст в броя на обслужените пътници през тази година

26 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Бургаското летище очаква едноцифрен ръст в броя на обслужените пътници през тази година

Бургаското летище очаква едноцифрен ръст в броя на обслужените пътници през тази година. Това съобщи по време на среща с туристическия бранш в Поморие експертът от отдел "Авиационен маркетинг" към аеропорта Иво Барзов. По думите му увеличение от над 10 на сто в броя на обслужените пътници се очаква от пазари Полша и Великобритания. В края на този месец започва изпълнението на редовна линия Бургас - Франкфурт, Германия, което се случва за първи път, уточни той. 

"Това ще даде на Бургас възможност за връзка с ключово летище, от което се изпълняват полети до целия свят. От втори юни трябва да бъдат възобновени полетите София - Бургас на Националния авиопревозвач "България Еър", като тази година това ще се случи три седмици по-рано спрямо 2023 година. От 17 юни тази линия ще се изпълнява пет пъти седмично", каза Барзов. Той добави, че първите чартърни полети на Летище Бургас за тази година се очакват през първата половина на месец май. 

Авиоекспертът посочи, че през това лято от Бургас ще има директни полети до Испания, Косово, Узбекистан и Армения. Иво Барзов припомни, че националният авиопревозвач на Литва ще добави нов маршрут до крайморското летище - този път от столицата на Естония – Талин, след като през миналата година стартираха полетите до Рига.

Полетите до Берлин ще започнат да се изпълняват в края на юни, разясни той. 

#бургаското #летище #очаква #едноцифрен #ръст #броя #обслужените #пътници #тази #година

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете