Британският външен министър разговаря с Доналд Тръмп за блокираната помощ на САЩ за Украйна

Британският външен министър разговаря с Доналд Тръмп за блокираната помощ на САЩ за Украйна

9 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Британският външен министър разговаря с Доналд Тръмп за блокираната помощ на САЩ за Украйна

Британският външен министър Дейвид Камерън проведе разговори с Доналд Тръмп във Флорида на фона на усилията му да засили подкрепата на САЩ за Украйна, предаде ДПА.

Камерън се срещна вчера с вероятния кандидат за президент на Републиканската партия преди да отпътува за Вашингтон, за да направи обръщение към Конгреса във връзка с блокирания пакет с военна помощ.

„Преди посещението си във Вашингтон външният министър ще се срещне днес във Флорида с бившия президент Тръмп“, каза вчера в изявление говорител на външното министерство на Великобритания „Стандартна практика е министрите да се срещат с опозиционни кандидати като част от техния рутинен международен ангажимент“, добави той.

По време на посещението си във Вашингтон Камерън ще предупреди, че победата на Киев над Русия е „жизнено важна за американската и европейската сигурност“. Очаква се той да призове американските законодатели да одобрят „спешна“ допълнителна помощ за страната.

Камерън ще настоява Украйна да получи необходимите ѝ ресурси за „удържане на фронтовата линия“ и „преминаване в настъпление“ през 2025 г., каза външното министерство в Лондон.

Британският външен министър ще се срещне с държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, както и с лидери на Конгреса, които ще призове да „променят наратива“ относно подкрепата за Киев, докато пакетът от многомилиардна помощ остава блокиран от Конгреса.

Очаква се той да поиска от председателя на Камарата на представителите от Републиканската партия Майк Джонсън да повлияе на колегите си да не продължават да блокират помощта заради опозицията от страна на твърдолинейни републиканци, подкрепящи Тръмп.

Това е последният от няколко опита за намеса, направени от Камерън във връзка с допълнителното финансиране за Украйна. По-рано тази година той предупреди американския Конгрес да не показва "слабостта, проявена срещу Хитлер" през 30-те години на миналия век.

#британският #външен #министър #дейвид #камерън #проведе #разговори #доналд #тръмп #флорида

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете