Британската принцеса Кейт ще се появи утре на официално събитие за първи път от месеци

Британската принцеса Кейт ще се появи утре на официално събитие за първи път от месеци

15 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Британската принцеса Кейт ще се появи утре на официално събитие за първи път от месеци

Британската принцеса Кейт, която страда от рак, обяви, че утре ще се появи за първи път от месеци насам на парада по случай рождения ден на крал Чарлз III, и изрази радостта си от "добрия напредък" на лечението си, предаде Франс прес.

В съобщение, публикувано тази вечер в социалните мрежи, съпругата на принц Уилям даде първите новини за здравословното си състояние след обявяването на заболяването ѝ в края на март.

Принцесата, която не се е появявала на публични места от Коледа, изглеждаше уморена след седмици на мълчание, които подхраниха спекулации.

"Имам добър напредък, но както всеки, подложен на химиотерапия, знае, има добри и лоши дни", написа 42-годишната Кейт в съобщението си, придружено със снимка, направена малко по-рано тази седмица а Уиндзор.

"Лечението ми продължава и ще продължи още няколко месеца", допълва тя.

"Очаквам с нетърпение да присъствам на парада по случай рождения ден на краля този уикенд със семейството си и се надявам да мога да взема участие в някои публични ангажименти това лято, въпреки че все още не съм се възстановила напълно", съобщи принцесата.

 В съобщението си Кейт не уточнява как смята да участва в парада по случай рождения ден на краля, който по традиция се провежда през юни, въпреки че истинският му рожден ден е през ноември, посочва АФП.

 

#британската #принцеса #кейт #страда #рак #обяви #утре #появи #път #месеци

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете