БЧК раздава храни и хигиенни продукти на над 618 хиляди уязвими български граждани

БЧК раздава храни и хигиенни продукти на над 618 хиляди уязвими български граждани

11 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


БЧК раздава храни и хигиенни продукти на над 618 хиляди уязвими български граждани

Българският Червен кръст (БЧК) започва раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 хил. уязвими български граждани, съобщиха от пресцентъра на организацията. 

Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция „Подкрепа“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Пакетите съдържат два вида месни консерви - говеждо месо и говежди кюфтета и девет вида хигиенни продукти: тоалетен сапун, шампоан, паста за зъби, четка за зъби, тоалетна хартия, перилен препарат, препарат за под, препарат за съдове и за момичетата на възраст от 15 до 29 години е предвидено предоставянето на дамски превръзки. Продуктите са закупени от АСП. 

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един артикул от посочените продукти, а тричленните и по-големите семейства – по три артикула. 

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна и ще продължи от днес до 31 юли. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците с подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от АСП, която е Управляващ орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“. Подробният график за раздаване на хранителните и хигиенните продукти по програмата е публикуван тук.

В периода 3 април - 7 юни БЧК раздаде над 5000 тона храни на над 618 000 уязвими български граждани. Хранителните пакети съдържаха 15 вида продукти като олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и други. 

#българският #червен #кръст #бчк #започва #раздаването #храни #хигиенни #продукти #достигнат

Още новини

Още новини от България, които може да четете