"ББР Лизинг" пуска нова програма в подкрепа на малките фирми

"ББР Лизинг" пуска нова програма в подкрепа на малките фирми

11 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


"ББР Лизинг" пуска нова програма в подкрепа на малките фирми

"ББР Лизинг" и Националният гаранционен фонд, част от Групата на Българската банка за развитие, провят съвместна програма за лизингово финансиране на микро, малки и средни предприятия при облекчени условия, съобщава "ББР Лизинг".

Компаниите ще могат да се възползват от лизинг за закупуване на машини и оборудване с 5 на сто самоучастие, както и на транспортни средства и недвижими имоти с  нула процента собствено участие. 

Лизинговото финансиране е с таван до 1,5 млн. лв. и със срок на изплащане до 8 години.

С новата програма "ББР Лизинг" дава възможност за покупка както на ново и употребявано производствено оборудване, строителна и земеделска техника, транспортни средства, така и на медицинско оборудване и недвижими имоти за стопански цели.

Програмата разширява възможностите за внедряване на иновации от българските компании и осигурява допълнителна ликвидност на лизингополучателите  Целта е да се улесни достъпът до финансиране за микро, малки и средни предприятия и да се насърчат компаниите да модернизират производствените си мощности.

Крайният срок за кандидатстване по програмата е до края на 2025 г.

"ББР Лизинг" продължава да предлага и облекчени условия на финансиране за "зелени" инвестиции до 5 млн. лв. по програма Invest EU, направление "Устойчивост". Мярката е насочена към индустриална енергийна ефективност, производство на енергия, нискоемисионна мобилност, устойчиво използване на материали и кръгова икономика, се припомня в съобщението. 

#ббр #лизинг #националният #гаранционен #фонд #групата #българската #банка #развитие #провят

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете