Бащата на Тайсън Фюри се замеси в инцидент с човек от екипа на Олександър Усик преди боксовия сблъсък в Рияд

Бащата на Тайсън Фюри се замеси в инцидент с човек от екипа на Олександър Усик преди боксовия сблъсък в Рияд

14 май 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Бащата на Тайсън Фюри се замеси в инцидент с човек от екипа на Олександър Усик преди боксовия сблъсък в Рияд

Бащата на Тайсън Фюри – Джон Фюри изглежда удари с глава член от антуража на Александър Усик в кървав сблъсък в деня на среща с медиите преди битката за абсолютната световната титла в тежка категория в събота, съобщава агенция „Ройтерс“.

Британецът Тайсън Фюри и украинецът Олександър Усик ще се изправят един срещу друг в Саудитска Арабия на 18 май, а победителят ще стане абсолютен световен шампион в тежка категория. В момента Фюри държи пояса на Световния боксов съвет (WBC), а Усик - тези на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и Световната боксова организация (WBO).

Джон Фюри получи рана на челото и кървави следи по лицето, като потвърди пред телевизия „Скай Спортс“ участието си в инцидента на събитието в Рияд.

„Той прояви неуважение към сина ми - най-добрият в тежка категория, който някога е носил чифт боксови ръкавици. Излизаше с всички тези глупости. Беше пред лицето ми, опитвайки се да бъде умен“, заяви Фюри-старши.

„Аз само скандирах името на собствения си син. Тогава той дойде крачка по-близо, а в края на краищата аз съм войн, това е, което ние правим. Влизате в пространството ми и ще получите това, което идва“, каза още Джон Фюри.

„Скай Спортс“ обяви още, че саудитските власти са решили да не разследват допълнително инцидента.

„Не видях нищо, бях в стаята и давах интервюта, но не съм тук за всичко това. Тук съм, за да свърша работата, да се прибера вкъщи и да си почина“, бяха думите на Тайсън Фюри по повод случилото се.

Двубоят първоначално трябваше да се проведе на 23 декември миналата година, а след това бе пренасрочен за 17 февруари, преди отново да бъде отложен след като Фюри получи травма по време на спаринг.

Мениджърът на Усик Александър Красюк се надяваше Фюри-старши да се извини.

„Би било хубаво, ако чуем извинение Джон заради неговото поведение. Ние сме пример за целия свят... ново поколение деца ни взимат за пример. Какво ще видят от това“, заяви Красюк.

#бащата #тайсън #фюри #джон #изглежда #удари #глава #член #антуража #александър

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете