Българската асоциация на електротехниката и електрониката връчи годишните си награди за 2023 г

Българската асоциация на електротехниката и електрониката връчи годишните си награди за 2023 г

12 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Българската асоциация на електротехниката и електрониката връчи годишните си награди за 2023 г

Българската асоциация на електротехниката и електрониката (БАСЕЛ) връчи годишните си награди за 2023 г. на церемония в рамките на бизнес форума "Електроиндустрия 2024" в София.

Организатори на форума бяха БАСЕЛ и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия. На него бяха представени нови тенденции в дигиталната трансформация, зеления преход, електромобилността и добри практики на фирми от бранша.

Голямата награда за изключителни  постижения и Компания на годината за 2023 г. получи фирма "Телетек електроникс" ЕАД. Компанията е производител на пълна гама сигнално-охранителна и пожаро-известителна техника. Има разработени над 650 собствени продукти, които се развиват в собствен научно-изследователски и развоен отдел, в който работят над 50 висококвалифицирани инженери. През миналата година откри нов завод в София с инвестиция от 25 милиона лева в най-съвременно оборудване  и иновативни технологии. Компанията е експортно ориентирана и оперира в близо 90 държави в Европа, Азия, Африка и Южна Америка. 

Критериите, по които се присъжда Голямата награда на БАСЕЛ са за въвеждане на иновативни технологии, реализиране на иновативен проект, инвестиции, значими пазарни постижения и разкрити работни места.

Наградата за Институционален принос за 2023 г., с която се отличават представители на институции с принос за развитието на електороиндустрията, беше присъдена на Бойко Таков, изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия.

Технологичната компания "Сентра" ООД спечели наградата за обществено отговорна компания за 2023 г. Тя предлага иновативни решения в автоматизация на сигурността, криптиране на комуникацията, експертен мониторинг на критични точки, интелигентни градове, системи за устойчиво развитие и смарт хоум системи.

Критериите, по които  се избира победителят, са проекти в повишаване на квалификацията на служителите и развитие на здравословни и безопасни условия на труд; в областта на опазване на околната среда, на съхраняване на природни ресурси, на енергийна ефективност; в науката и образованието; в подпомагане на хора в неравностойно положение, облагородяване на околната среда, опазване на културно-историческото наследство, дарения и спонсорства.

С наградата Партньорска организация за 2023 г., с която се отличават организации с принос за развитието на асоциацията и електроиндустрията в България, беше  наградена Професионалната асоциация по роботика, автоматизация и иновации за активното им сътрудничество с БАСЕЛ.

Наградата за журналистически принос за 2023 г., с която се отличават журналисти с принос за отразяване на бранша "Електротехника и електроника", беше присъдена на Мира Станкова, отговорен редактор на IndustryInfo.bg.

#българската #асоциация #електротехниката #електрониката #басел #връчи #годишните #награди #2023 #церемония

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете