Бъдещо сътрудничество между "СънЕкспрес" и "Електра Еъруейс" е възможно решение за преодоляване на спада на пазар Германия

Бъдещо сътрудничество между "СънЕкспрес" и "Електра Еъруейс" е възможно решение за преодоляване на спада на пазар Германия

16 май 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Бъдещо сътрудничество между "СънЕкспрес" и "Електра Еъруейс" е възможно решение за преодоляване на спада на пазар Германия

Министърът на туризма Евтим Милошев се срещна с д-р Франк Кванте - глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa "Фpaпopт Tyин Cтap Eъpпopт Meниджмънт" AД, опepaтop нa Лeтищe Bapнa и Лeтищe Бypгac, съобщиха от министерството. "Знам и оценявам високо ролята както на "Фрапорт" АД, така и Вашата лична, в развитието на туризма у нас. Нашият туристически продукт не би постигал желаните резултати, ако нямаме добра въздушна свързаност", каза министър Милошев по време на срещата.

Д-р Кванте също изрази благодарност към съвместната работа до този момент с Министерството на туризма и представи своите предложения и стратегии за повишаване на туристопотока по българското Черноморие. "Сред възможните решения за преодоляване на спада от 49 на сто на немския пазар в последните години е бъдещото сътрудничество между немската авиокомпания "СънЕкспрес" (SunExpress) и българската "Електра Еъруейс". Ние като летищен оператор ще подкрепим това сътрудничество, защото сме сигурни в неговия успех", заяви д-р Кванте.

По време на срещата бяха обсъдени и предстоящите пътуващи събития, които представят страната ни пред граждани и бизнеса в различни европейски страни, като Полша и Великобритания. Събитията са организирани от Министерството на туризма и Сдружение "Алианс Българско Черноморие", като последното събитие се състоя в Полша при засилен интерес от близо 40 представители на различни местни туроператори, агенти и журналисти. Събитието се проведе в рамките на 4 дни - от 22 до 25 април, в градовете Гданск, Познан, Вроцлав и Варшава.

Министър Милошев и д-р Кванте обсъдиха съвместните и действия на министерството и сдружението при подготовката за провеждането на опознавателен тур за възможностите за туризъм в България и в Германия през октомври. "Това е изключително важно, защото подготовката на летния сезон за 2025 г. трябва да започне през есента на настоящата година", отбеляза министърът на туризма и подчерта необходимостта всички страни, които представят туристическия продукт у нас, да работят заедно.

Туристически форум ще събере повече от 180 представители на туристическия бизнес от Германия, Австрия и Швейцария от 5 до 7 юни в курортния комплекс "Слънчев бряг". Събитието ще протече под мотото "Изживей България" (Erlebe Bulgarien), съобщи днес "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“. Инициативата се организира съвместно с една от най-популярните медии за туризъм в германия - fvw.de, Асоциацията на инкаминг агенциите в страната, "Либена Хотелс - България" (Libena Bulgarian Hotels) и Министерство на туризма. Целта е популяризиране на дестинация "Българско Черноморие“ пред професионалистите в туристическия сектор от немскоговорещите страни. 

#министърът #туризма #евтим #милошев #срещна #франк #кванте #глaвeн #изпълнитeлeн #диpeĸтop

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете