Австрийският посланик гостува на КосоваПрес

Австрийският посланик гостува на КосоваПрес

5 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Австрийският посланик гостува на КосоваПрес

Посланикът на Австрия в Косово Джордж Шнецер посети информационната агенция КосоваПрес в Прищина.

Посланик Шнецер се запозна отблизо с работата на агенцията за точна и независима информация в Косово. Той се срещна с персонала и разгледа помещенията, с които разполага агенцията, предаде за БТА агенция КосоваПрес.

Бордът и ръководството на агенцията, Скендер Красничи, Сузана Раковица и Мерита Гаши, информираха посланик Шнецер за ангажимента и възможностите за сътрудничество, които КосоваПрес има сега след присъединяването си към Асоциацията на балканските новинарски агенции (АБНА) (https://abnase.com), както и към Европейския алианс на новинарските агенции (ЕАНА).

По повод сътрудничеството с всички световни информационни агенции, посланик Шнецер беше информиран за споразуменията за сътрудничество, които КосоваПрес има с чуждестранни информационни агенции, споразумения, които позволяват на тях и на други медии да получават все повече и повече новини от Косово и региона всеки ден.

(Това е новина от деня в Косово, избрана от агенция КосоваПрес за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Косово да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

 

#посланикът #австрия #косово #джордж #шнецер #посети #информационната #агенция #косовапрес #прищина

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете