Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

13 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Австралийската авиокомпания "Куонтас" съобщи, че ще избягва въздушното пространство на Иран

Австралийската авиокомпания "Куонтас" (Qantas) обяви днес, че ще пренасочи полетите си на дълги разстояния между Лондон и Пърт, за да избегне иранското въздушно пространство, предаде Франс прес.

Говорител на "Куонтас" каза за АФП, че авиокомпанията ще промени временно маршрута на полетите си заради "ситуацията в някои части на Близкия изток". "Ще информираме пътниците за всички промени в резервацията им", допълни говорителят.

Маршрутът Пърт-Лондон, който обикновено се изминава с директен полет за 17,5 часа, сега ще включва междинно кацане в Сингапур за попълване на запасите. Оттам самолетите на компанията ще продължават по алтернативен маршрут.

Обратният полет от Лондон до Пърт се запазва без междинно кацане, но ще е по променена траектория, която ще зависи от посоката на ветровете.

Другите полети на авиокомпанията не са засегнати от предпазната мярка.

Германската авиокомпания "Луфтханза" (Lufthansa) и нейното австрийско подразделение "Остриън еърлайнс" (Austrian Airlines) съобщиха вчера, че преустановяват полетите си от и до Техеран до 18 април и вече няма да използват иранското въздушно пространство.

Техеран се закани да отвърне на удара, извършен, както се смята, от Израел, срещу иранското консулство в Дамаск, при който според неправителствена организация са загинали 16 души, включително двама генерали от иранските Гвардейци на Революцията.

#австралийската #авиокомпания #куонтас #qantas #обяви #днес #пренасочи #полетите #дълги #разстояния

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете