АТА: Туристическият сезон в Саранда ще бъде открит с петдневен рибен фестивал

АТА: Туристическият сезон в Саранда ще бъде открит с петдневен рибен фестивал

22 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


АТА: Туристическият сезон в Саранда ще бъде открит с петдневен рибен фестивал

Крайбрежният град Саранда в Южна Албания се подготвя за голям фестивал под мотото „Празнувайте развитието, потопете се в традицията“, с който ще бъде открит новият туристически сезон, предаде за БТА албанската агенция АТА.

Предстоящият Рибен фестивал, както казва кметът Олтион Чачи, няма да бъде само празник, но и дестинация преди предстоящия туристически сезон и незабравимо преживяване.

Фестивалът се открива на 28 май, като в събитието ще участват известни артисти, включително Jericho, рок група от Косово, и Saz’iso, Saz’iso, уникална музикална група, която извежда традиционните звуци на Албания на преден план на световната музикална сцена.

В петте фестивални дни са планирани шоу програми за деца, рисуване, прожекция на филми и т.н. Събитието е и възможност за насърчаване на местния бизнес. Посетителите ще могат да се включат в приготвяне на ястия по традиционни рибни рецепти, да получат  информация за устойчиви риболовни практики, да се насладят на концерти и артистични изпълнения.

Крайбрежният град Саранда, известен като перлата на Албанската ривиера, е една от най-популярните дестинации в Албанската ривиера, привличаща все повече чуждестранни туристи.

Районът на Саранда предлага комбинация от скалисти и пясъчни плажове, както и забележителности от културното наследство като обекта на световното културно наследство на ЮНЕСКО Бутринт и извора Синьо око.

(Новина, избрана от албанската агенция АТА за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)

#крайбрежният #град #саранда #южна #албания #подготвя #голям #фестивал #мотото #празнувайте

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете