„Асоциация на младите учени“ организира в Габрово събитие под надслов „Инкубатор за млади таланти“

„Асоциация на младите учени“ организира в Габрово събитие под надслов „Инкубатор за млади таланти“

преди 2 часа · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


„Асоциация на младите учени“ организира в Габрово събитие под надслов „Инкубатор за млади таланти“

„Асоциация на младите учени“ организира в Габрово „Инкубатор за млади таланти“ на 17 ноември, съобщи Ивелина Петкова, проджект мениджър в сдружението.

Проектът е финансиран по програма „Еразъм+“ на ЕС. Организаторите целят да съберат на едно място ръководителите от бизнеса, образованието и администрацията, научните организации и НПО сектора, които да се срещнат с младите таланти от областта и региона, носители на идейни проекти. Проектните дейности ще се представят на 17 ноември (неделя) в Конферентна зала на Университетска библиотека на Технически университет - Габрово.

„Основната цел на проекта е да подпомогне младите таланти да предложат свои иновативни решения на реални проблеми и предизвикателства, посочени от общините, като получат финансиране за разработване на своите прототипи и идеи, които могат да допринесат за успешното справяне с тези предизвикателства на локално ниво. За тази цел екипът на проекта вече е изпратил запитване до всички общини на територията на област Габрово с молба да посочат до 5 основни проблема и предизвикателства, с които трябва да се справят в следващите 3-5 години. Следващата стъпка е избраните младежи да предложат иновативни идеи за справяне с тези предизвикателства, като съчетаят наука и бизнес. Младите таланти ще имат възможността да използват своите научни знания и предприемачески умения за разработването на устойчиви решения, които могат да допринесат за реално подобряване на местната и регионалната среда“, информира Ивелина Петкова.

Инициативата е насочена към всички млади и предприемчиви хора с идеи, на възраст между 13 и 30 години, от Габрово и областта. Желаещите могат да кандидатстват до 11 ноември на този адрес, като участието е безплатно, посочват организаторите. 

 

#асоциация #младите #учени #организира #габрово #инкубатор #млади #таланти #съобщи #ивелина

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете