Аржентина твърди, че противници на Мадуро са намерили убежище в посолството ѝ във Венецуела

Аржентина твърди, че противници на Мадуро са намерили убежище в посолството ѝ във Венецуела

28 март 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Аржентина твърди, че противници на Мадуро са намерили убежище в посолството ѝ във Венецуела

Няколко венецуелски опозиционни лидери са потърсили убежище в аржентинското посолство в Каракас, съобщи късно снощи в изявление аржентинското правителство, цитирано от Ройтерс.

Аржентинското външно министерство не разкри имената на венецуелските политици, за които съобщи, че са в аржентинското посолство, като се позова на съображения за сигурност.

Местни медии съобщиха, че става дума за шестима политици, свързани с Мария Корина Мачадо, опозиционна лидерка, на която беше забранено да се регистрира за президентските избори през юли, въпреки че спечели първичните избори на опозицията.

Аржентинското правителство изрази своята „загриженост относно влошаването на институциите и актовете на тормоз и преследване, насочени срещу политически фигури във Венецуела“, се казва в изявлението.

Правителството на Венецуела засега не е отговорило на молба за коментар.

Голяма венецуелска опозиционна група вчера регистрира за президентските избори бившия посланик Едмундо Гонсалес, за да си осигури място в бюлетината, след забраната за Мачадо и невъзможността нейната заместница, Корина Йорис, да се регистрира в системата за онлайн регистрация.

Миналата седмица главният прокурор на Венецуела Тарек Сааб каза, че двама души, близки до Мачадо, са били арестувани. Седем други членове на нейния екип, включително дясната й ръка Магали Меда, имат заповеди за задържане.

#венецуелски #опозиционни #лидери #потърсили #убежище #аржентинското #посолство #каракас #съобщи #късно

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете