АНА-МПА: Конференцията "Нашият океан" 2024 ще се проведе в Атина на 16-17 април

АНА-МПА: Конференцията "Нашият океан" 2024 ще се проведе в Атина на 16-17 април

6 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Конференцията "Нашият океан" 2024 ще се проведе в Атина на 16-17 април

Сигнализирайки готовността си активно да допринася за международните предизвикателства и да подкрепя непрекъснатостта на наследство от ангажименти за опазване на океана, Гърция е домакин на 9-та "Конференция за нашия океан“, която ще се проведе на 16-17 април 2024 г. в Атина, в културния център на Фондация "Ставрос Ниархос", се казва в съобщение на гръцкото външно министерство, съобщи АНА-МПА.

Неразделна част от тази международна конференция е "Our Ocean Youth Leadership Summit", която ще се проведе съответно на 15 април, с цел да ангажира следващото поколение лидери в устойчивостта на океаните, се посочва в съобщението.

Конференцията  започна като инициатива на Държавния департамент на САЩ и бившия държавен секретар на САЩ Джон Кери през 2014 г. Оттогава тя се превърна в международна среща, в която правителства, международни организации, представители на частния сектор, неправителствени организации организации на академичната общност работят заедно за защита на океаните.

"Крайната цел на Конференцията е да предизвика осезаеми ангажименти от участниците за океаните и тяхната защита, отговорно управление на морските ресурси и устойчив икономически растеж. Струва си да се отбележи, че до 2023 г. Конференцията е осигурила повече от 2161 ангажимента, на стойност повече от 130 милиарда долара, за защита на океаните“, се казва в съобщението.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#сигнализирайки #готовността #активно #допринася #международните #предизвикателства #подкрепя #непрекъснатостта #наследство #ангажименти

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете