АНА-МПА: Гръцкото министерството на туризма представи цифровото приложение mAiGreece в помощ на туристите

АНА-МПА: Гръцкото министерството на туризма представи цифровото приложение mAiGreece в помощ на туристите

4 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Гръцкото министерството на туризма представи цифровото приложение mAiGreece в помощ на туристите

Цифровото приложение „mAIGreece“, което може да бъде използвано като дигитален асистент за пътуване в Гърция и извън нея, беше представено вчера от министъра на туризма Олга Кефалояни на специално събитие в Националната галерия в присъствието на министъра на цифровото управление Димитрис Папастериу, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Приложението е разработено с подкрепата на Министерството на цифровото управление въз основа на технология за изкуствен интелект. Интерфейсът на приложението може да предложи изобилие от полезна информация първоначално на 31 езика, като гарантира, че туристите от цял ​​свят могат да получат помощ на собствения си език.

По-конкретно „mAIGreece“ е дигитален асистент, който с помощта на изкуствен интелект ще действа като персонализиран „спътник“ при пътуване в Гърция. Целта на приложението е да предостави на туристите цялата информация, от която се нуждаят, за да се насладят на престоя си в страната.

Приложението е лесно за използване и ще бъде активирано на 10 юни 2024 г. Пътуващите ще могат да разговарят с „mAiGreece“, като зададат въпроса си на собствения си език, писмено или устно. Чрез технологията за геолокация (GPS) „mAIGreece” ще предлага информация в зависимост от района, в който се намират посетителите.

В речта си Кефалояни подчерта, че това е инструмент, който освен всичко друго ще помогне на посетителя да се чувства по-сигурен в Гърция, а министърът на цифровото управление Димитрис Папастериу добави, че това цифрово приложение ще бъде особено полезно в трудни ситуации. Например, то може да даде ясни отговори какво трябва да направи човек, ако загуби паспорта или портфейла си. В първата фаза приложението ще бъде популяризирано от офисите на Гръцката национална туристическа организация (GNTO) в чужбина, като ще има специално събитие и на летището в Атина.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#цифровото #приложение #maigreece #което #използвано #дигитален #асистент #пътуване #гърция #извън

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете