АНА-МПА: Гръцкият производствен сектор е по-силен през март, според оценката на „Ес енд Пи Глоубъл"

АНА-МПА: Гръцкият производствен сектор е по-силен през март, според оценката на „Ес енд Пи Глоубъл"

2 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Гръцкият производствен сектор е по-силен през март, според оценката на „Ес енд Пи Глоубъл"

Сезонно коригираният индекс на мениджърите по доставките (PMI) в промишлеността на „Стандарт енд Пуърс Глоубъл" (S&P Global, „Ес енд Пи Глоубъл“) за производствения сектор в Гърция възлиза на 56,9 пункта през март спрямо 55,7 пункта през февруари, което показва най-бързото подобрение в устойчивостта на сектора от февруари 2022 г., предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА. Темпът на растеж е във възход за шести пореден месец и е значително над преобладаващата тенденция в проучването.

Според проучването на „Ес енд Пи Глоубъл" ръстът се дължи на по-голямото увеличение на новите поръчки към гръцките производители. Увеличението на новите продажби е най-силното от ноември 2021 г., като компаниите отдават увеличението на по-силното търсене от местни и чуждестранни клиенти. Всъщност увеличението на новите поръчки за износ се ускори с най-бързия темп, регистриран от повече от две години. В резултат на това производителите на стоки увеличиха обемите на продукцията, като производствените нива се повишиха с най-силния темп в историята от август 2021 г. Наред с продължаващото голямо нарастване на новите работни места, компаниите подкрепиха растежа на производството с инвестиции в по-ефективни производствени процеси.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

 

#сезонно #коригираният #индекс #мениджърите #доставките #pmi #промишлеността #стандарт #енд #пуърс

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете