АНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост

АНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост

3 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Гърция и Франция задълбочават сътрудничеството си в областта на хранително-вкусовата промишленост

Задълбочаването на сътрудничеството между Гърция и Франция в областта на хранително-вкусовата промишленост беше договорено на среща между гръцкия министър на аграрното развитие и храните Лефтерис Авгенакис и френския министър на земеделието и на хранителния суверенитет Марк Фено, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Основна тема на срещата тази сутрин в Париж беше по-нататъшното сътрудничество между двете страни за укрепване на съюзите в рамките на ЕС, което ще доведе до промени в Общата селскостопанска политика (ОСП). Двамата министри обсъдиха и функционирането на институцията на земеделските камари, в която Франция има дългогодишни традиции.

По време на срещата Авгенакис  и Фено се споразумяха по представените от Гърция предложения за промени в ОСП, по-специално по четирите основни промени, които трябва да бъдат прокарани преди европейските избори и определено преди промените в Европейската комисия през октомври. В този контекст те се споразумяха да засилят сътрудничеството между двете страни в рамките на групата на средиземноморските държави ЕС МЕД-9 (EU MED-9) и да предприемат координирани действия.

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#задълбочаването #сътрудничеството #гърция #франция #областта #хранителновкусовата #промишленост #договорено #среща #гръцкия

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете