АНА-МПА: Феерия с дронове освети небето над Атина по случай Деня на независимостта

АНА-МПА: Феерия с дронове освети небето над Атина по случай Деня на независимостта

27 март 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


АНА-МПА: Феерия с дронове освети небето над Атина по случай Деня на независимостта

Десетминутно светлинно шоу с дронове, които изобразиха в небето над Атина емблематични гръцки фигури, зарадва празнуващите Деня на независимостта на Гърция, предаде за БТА гръцката агенция АНА-МПА.

Шоуто беше обявено от областта Атика и включваше 250 формации от дронове, които в неделя вечерта изобразиха последователно 3D фигури, лога и думи. Сред показаните светлинни фигури бяха изображения на пищови от XIX век, военен кораб, военноморско оръдие, евзон (елитно подразделение на гръцката пехота – бел. ред.), благопожелания и гръцкото знаме.

В речта си по случай празника губернаторът на област Атика Никос Хардалиас каза, че „25 март не е типична годишнина – той е неразделна част от нашата национална идентичност и нашето ежедневие“. Хардалиас обясни, че областта е избрала уникалния празник, „за да ни напомня непрекъснато и по всякакъв начин – особено на по-младите поколения – че нищо не ни е дадено даром“. Саможертвата на бойците от 1821 г. „е наше собствено свещено наследство“, добави той, „и служи като наше ръководство за отговорност и дълг към нашата родина“.

(Видеото със светлинното шоу е достъпно на https://youtu.be/xlOiP6hJRjM. То е с продължителност 1:47 мин.)

(Това е новина от деня в Гърция, избрана от агенция АНА-МПА за публикуване от БТА съгласно споразумението за обмен на информация и професионално сътрудничество, което предвижда всеки ден националните информационни агенции на България и Гърция да си разменят директно избрана от другата агенция новина на деня от съответната страна, а другата агенция да я публикува на своя интернет сайт с изрично посочване и цитиране на партньора й като източник.)

#десетминутно #светлинно #шоу #дронове #изобразиха #небето #атина #емблематични #гръцки #фигури

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете