Американският регулатор за транспортна безопасност разследва "Тесла"

Американският регулатор за транспортна безопасност разследва "Тесла"

26 април 2024 г. · 2 мин. четене · Споделяне във Facebook


Американският регулатор за транспортна безопасност разследва "Тесла"

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ (National Highway Traffic Safety Administration - NHTSA) обяви, че е започнала разследване срещу американския производител на електрически автомобили "Тесла" (Tesla), предаде Ройтерс.

Разследването трябва да установи дали е обосновано решението на "Тесла", обявено през декември 2023 г., да изтегли над 2 милиона превозни средства за ремонт. Тогава компанията обяви, че трябва да бъдат подменени автоматизираните им системи за управление, известни като "Автопилот" (Autopilot).

Националната администрация за транспортна безопасност на САЩ проучва пътни инциденти, свързани с автомобилите, на които са били инсталирани актуализирана версия на софтуера за компютърната система, която управлява автоматизираната система. 

Агенцията посочва, че "Тесла" е актуализирала софтуера на автоматизираната система за управление. Това е станало в отговор на изразените опасения относно гарантирането на безопасността.

Компанията обаче не е демонстрирала "решителност да отстрани (потенциален - бел. ред.) дефект, който представлява необоснован риск за безопасността" според американския регулатор за транспортна безопасност. 

#националната #администрация #транспортна #безопасност #сащ #national #highway #traffic #safety #administration

Още новини

Още новини от Икономика, които може да четете