Александър Зверев продължава на четвъртфиналите на турнир по тенис в Мюнхен

Александър Зверев продължава на четвъртфиналите на турнир по тенис в Мюнхен

18 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Александър Зверев продължава на четвъртфиналите на турнир по тенис в Мюнхен

Двукратният шампион и поставен под номер 1 в схемата Александър Зверев се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на червени кортове в Мюнхен (Германия) с 579 320 евро.

Германецът, който взе титлите през 2017 и 2018 година, победи Юрий Родионов (Австрия) със 7:6(3), 6:2 за 1:40 час. Двубоят започна доста по-късно от планираното заради лошото време.

"Мюнхен винаги е специален. Имахме малко градушка, имаше сняг, имаше дъжд. Имаше добър тенис, имаше лош тенис, така че всичко беше на лице. Щастлив съм, че стигнах до четвъртфиналите за първи път от няколко години насам. Обикновено идвам тук и посещавам Мюнхен за един ден , след което отново си тръгвам, така че е хубаво, че всъщност ще остана няколко дни", каза германецът след успеха.

В следващия кръг Зверев, който е олимпийски шампион от Токио 2020, ще играе с победителя от двубоя между  Алекс Мичълсън  (САЩ) и Кристиан Гарин (Чили), който беше отложен за четвъртък заради променливото време.

Шестият поставен Джак Дрейпър (Великобритания) се присъедини към Зверев като единствения друг победител в сряда, след като отстрани участващия с "уайлд кард" представител на домакините Рудолф Молекер с 4:6, 6:1, 6:1 за 95 минути.

#двукратният #шампион #поставен #номер #схемата #александър #зверев #класира #четвъртфиналите #турнира

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете