Александър Георгиев спря 19 удара и Колорадо започна с победа серията си срещу Далас в НХЛ

Александър Георгиев спря 19 удара и Колорадо започна с победа серията си срещу Далас в НХЛ

8 май 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Александър Георгиев спря 19 удара и Колорадо започна с победа серията си срещу Далас в НХЛ

Александър Георгиев отрази 19 удара, а Майлс Ууд се разписа в продължението и Колорадо Аваланч победи Далас Старс с 4:3 в първи мач от полуфиналната серия на Западната конференция на Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). 

Кейл Макар се разписа веднъж и завърши с три точки, а Валери Ничушкин и Нейтън Маккинън също отбелязаха по един гол за победата на Аваланч. Те преодоляха дефицит от три гола за петата си поредна победа в плейофите за Купа "Стенли".

Джейми Бен вкара гол и записа асистенция за Старс, за които точни бяха още Райън Сътър и Уайът Джонстън. Джейк Йотингер пък отрази 22 удара.

Винсънт Трочек бе точен 7:24 след началото на второто продължение и Ню Йорк Рейнджърс победи Каролина Хърикейнс с 4:3 в мач от полуфиналите на Източната конференция в НХЛ. Нюйоркчани водят с 2:0 след двете си домакинства и вече са с баланс 6:0 в плейофите.

Трочек получи асистенцията от Майка Зибанеджад и се разписа зад Фредерик Андерсен, слагай край на над 4-часова драма.

"Изобщо не разбрах какво се случва, просто шайбата влезе. Това е нормално за мачовете, които завършват с продължение или две. В тях абсолютно всеки е способен да сложи край на мача", заяви Трочек.

Алекси Лафрение вкара два пъти за Рейнджърс, а Крис Крайдър изравни резултата на пауърплей след 6:07 минути игра в последната третина. Артьоми Панарин пък направи три асистенции, докато Джейк Генцел вкара два пъти за Каролина. Дмитри Орлов също се разписа за Кейнс, но Игор Шестьоркин спря цели 54 удара на вратата на Рейнджърс.

#александър #георгиев #отрази #удара #майлс #ууд #разписа #продължението #колорадо #аваланч

Още новини

Още новини от Спорт, които може да четете