Аджерпрес: Румънски учител от мрежата МЕРИТО ще подготвя безплатно ученици за матурите

Аджерпрес: Румънски учител от мрежата МЕРИТО ще подготвя безплатно ученици за матурите

2 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Аджерпрес: Румънски учител от мрежата МЕРИТО ще подготвя безплатно ученици за матурите

Каталин Заман, учител от мрежата от учители MERITO и директор на гимназията за учители "Николае Испас" в Клондиру, окръг Бузъу в Източна Румъния, ще предложи безплатно онлайн обучение, започващо през юни, на ученици от цялата страна, които искат да се подготвят за изпита от националното оценяване, съобщи Аджерпрес.

Уроците са предназначени за всички ученици от 8-и клас, особено за тези, чиито родители не могат да им осигурят допълнително обучение, като вече са записани деца от окръзите Марамуреш, Клуж и Яш.

Учениците, които желаят да се включат в програмата, трябва да изпратят имейл или съобщение на фейсбук страницата „Proful de la tara“ (Учителят от провинцията).

"Това е проект, който обмислям от няколко години, но не успявах да реализирам на практика поради липса на време. Това е проект, за който мечтая от много време. Тази година взех решение да организирам онлайн обучение, защото това беше ясен знак за мен, че има много деца, които наистина се нуждаят от помощ. Уроците са безплатни, желаещите могат да ми пишат на [email protected], там им давам линк към група в "Уотсап" и от следващата седмица ние определяме график, така че всички да са на разположение. Надявам се, че това е само началото и че ще идват все повече ученици, година след година. Бих искал да започна програма за обучение следващата година за студенти, които взимат бакалавърска степен, също безплатно, онлайн“, каза учителят по румънски от MERITO.

Каталин Заман получи наградата на MERITO през 2021 г., след като повече от половината от учениците му получиха оценки над 9 на изпита за национално оценяване.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)   

#каталин #заман #учител #мрежата #учители #merito #директор #гимназията #николае #испас

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете