Аджерпрес: Румъния участва в международно изложение за туризъм и пътешествия в Казахстан

Аджерпрес: Румъния участва в международно изложение за туризъм и пътешествия в Казахстан

25 април 2024 г. · 6 мин. четене · Споделяне във Facebook


Аджерпрес: Румъния участва в международно изложение за туризъм и пътешествия в Казахстан

От днес Румъния участва в казахстанското международно изложение за туризъм и пътешествия KITF, за да популяризира своите дестинации Констанца - Мамая, Ефорие, Борша - Марамуреш, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес, цитирайки генералния секретар на Федерацията на работодателите в румънската хотелиерска индустрия Корина Мартин, предаде за БТА румънската агенция Аджерпрес.

Мартин, която е и почетен консул на Казахстан в Румъния, каза, че 22-рото издание на KITF обединява изложители от много страни, включително Италия, Хърватия, Обединените арабски емирства, Малдивите, Тайланд и впечатляващ брой хотели и курорти, които искат да се рекламират.

„Предложихме да започнем да се рекламираме на изключително важен туристически пазар, до който Румъния досега не се е представяла, и искам да благодаря на министъра на икономиката, предприемачеството и туризма Раду Опря, както и на моите колеги от Консултативния съвет по туризъм, които разбраха възможността и значението на представянето на румънски дестинации на казахстанския туристически пазар чрез участието на Румъния за първи път в това изложение. Вярвам, че е време да се подходи към пазарна ниша с реални възможности - да се привлекат казахстански туристи и посетители на ваканционни дестинации и градове в Румъния. Бизнесмените също са туристи, но казахите не знаят нищо за Румъния и това, което ни прави уникални в света като страна“, каза Мартин в изявление за медиите, публикувано днес.

Според нея най-голямото чуждестранно инвестиционно начинание в Румъния има няколкостотин казахски служители в рафинериите Петромидиа – Наводари и Вега - Плоещ. Те всяка година посрещат роднини, семейства, приятели, които след това разказват за уникалната природа, пейзажи, традиции и туристически атракции на Румъния - включително замъка на Дракула в Бран, замъка Пелеш в Синая, Трансфъгърашан, Трансилвания, делтата на река Дунав и мултиетническата и богата Добруджа на крайбрежната зона с разнообразни курорти.

Понастоящем пристанището на Констанца се е превърнало в център на голям интерес за доставката на стоки от Кавказкия басейн към Западна Европа, което води до постоянно увеличение на обема на бизнес пътуванията между Казахстан и Румъния, а казахските официални лица и бизнесмени откриват с учудване Румъния, страна, която никога преди не е била рекламирана в Казахстан.

На щанда на Румъния ще бъдат представени туристическите дестинации Констанца, Мамая, Ефорие, както и Борша в Марамуреш. Два реномирани хотела в СПА зоната и два туроператора също ще присъстват на срещата с казахстанския пазар. 

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите)   

#днес #румъния #участва #казахстанското #международно #изложение #туризъм #пътешествия #kitf #популяризира

Още новини

Още новини от Балкани, които може да четете