Аджерпрес: Еразъм студенти от цяла Европа ще отпразнуват „Хелоуин в Трансилвания“

Аджерпрес: Еразъм студенти от цяла Европа ще отпразнуват „Хелоуин в Трансилвания“

преди 2 часа · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Аджерпрес: Еразъм студенти от цяла Европа ще отпразнуват „Хелоуин в Трансилвания“

Над 600 младежи от цяла Европа ще се съберат в Румъния от 24 до 27 октомври за събитието „Хелоуин в Трансилвания“, организирано от студентската мрежа на Еразъм (Erasmus student network - ЕСН) в Румъния, като Брашов ще бъде първата спирка в приключението. Това предаде специално за БТА агенция Аджерпрес.

„С планирани разнообразни дейности, тазгодишното издание обещава незабравим купон за Хелоуин в трите знаменити замъка: Бран, Пелеш и Кантакузино. Всеки от тях предлага уникално преживяване за отпразнуване на най-чаканото време от годината. Приключението започва в сърцето на Румъния – средновековния град Брашов. Известен с готическата си архитектура, калдъръмени улички и близостта си до легендарни забележителности в Трансилвания, Брашов е перфектното преддверие към събитието“, казаха организаторите.

Домакинът на тазгодишното събитие е „Erasmus Generation Summit”, който е подготвил търсене на съкровище и тематични партита за участниците.

„ЕСН Румъния планира това събитие с ентусиазъм, за да бъде сигурна, че участниците ще могат да се насладят както на това, което страната ни може да предложи, така и на културните перспективи към историята и легендите на страната. Очакваме много костюми, духа на Хелоуин и смелост да се прегърне легендата за страната на Дракула“, пише в прессъобщение на организаторите.

(Новина, избрана от румънската агенция АДЖЕРПРЕС за публикуване от БТА съгласно договора за сътрудничество между агенциите.)

#600 #младежи #цяла #европа #съберат #румъния #събитието #хелоуин #трансилвания #организирано

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете