В Париж изпробват видеонаблюдение на базата на изкуствения интелект преди Олимпийски игри

В Париж изпробват видеонаблюдение на базата на изкуствения интелект преди Олимпийски игри

19 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


В Париж изпробват видеонаблюдение на базата на изкуствения интелект преди Олимпийски игри

Франция ще изпробва видеонаблюдение в събота и неделя, базирано на изкуствения интелект (ИИ), което може да послужи и за Летните олимпийски игри в Париж, предаде ДПА.

Парижката полиция е позволила на железопътната компания SNCF и транспортния оператор RATP да анализират изображения от повече от 100 камери, като използват интелигентна и базирана на алгоритми технология. Тестът ще се проведе на четири места: концерт на американската хип-хоп и поп група Black Eyed Peas и футболна среща между Пари Сен Жермен и Олимпик Лион на стадион „Парк де Пренс“.

Софтуерът ще разпознава хората, които влизат в необществени или чувствителни места, движението на тълпи в рискови места, необикновено големи събирания на хора и забравен багаж.

Първият тест беше извършен миналия месец около два концерта на английската поп група Депеш Мод (Depeche Mode).

Планира се методът да се използва на Летните олимпийски игри, но без разпознаване на лица, което се ползва във Франция, но само при определени условия. Наблюдението на база ИИ все още не е постигнало целите си, но Олимпийските игри ще са добро събитие за експериментиране.

Сигурността е важен аспект на Игрите, които за първи път ще бъдат открити извън стадион. Атлетите ще пътуват с лодка по река Сена през френската столица.

Франция ще повиши нивото си на готовност срещу заплахи за сигурността до максималната степен след терористичното нападение срещу концертна зала в Москва.

Президентът Еманюел Макрон каза, че церемонията по откриване ще бъде преместена на площад „Трокадеро“ или „Плас дьо Франс“, ако се появи терористична заплаха. 

#франция #изпробва #видеонаблюдение #базирано #изкуствения #интелект #което #послужи #летните #олимпийски

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете