Женски хор „Златна лира“ от Търговище ще участва в песенен фестивал в Италия

Женски хор „Златна лира“ от Търговище ще участва в песенен фестивал в Италия

28 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Женски хор „Златна лира“ от Търговище ще участва в песенен фестивал в Италия

Женски хор „Златна лира“ от Търговище заминава за участие във фестивал в Италия. Международният песенен фолклорен форум „Tarantela del Vesuvio“ в Соренто е четиридневен, съобщи за БТА диригентът на състава Илиана Иванова. 

Във фестивала ще се представят още 15 състава от цял свят. Хорът при Община Търговище ще зарадва публиката с фолклорни песни, както и с традиционни италиански хитове. „Програмата ни не е много дълга, защото участниците са много. Съобразили сме се с това. Включваме песни от репертоара, но и сме ги дообогатили и разнообразили“, добави Иванова. 

По думите й по различен начин ще бъде представена песента „Ерген деда“, към която е добавен и танц. Една от солистките ще бъде облечена като старец с калпак, за да бъде пресъздаден по-пълноценно образът от текста. Към друга песен е направен електронен съпровод със солистка. 

Фестивалът в Соренто е традиционен и няма конкурсен характер. Представителен женски хор „Златна лира“ ще участва в него за първи път. Поканата идва от организаторите, които познават изпълненията на хористките от Търговище от други участия в Албания и Гърция преди години, разказа още Илиана Иванова.

 

#женски #хор #златна #лира #търговище #заминава #участие #фестивал #италия #международният

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете