Вучич: Много сме близо до подписване на договор за доставка на изтребители "Рафал"

Вучич: Много сме близо до подписване на договор за доставка на изтребители "Рафал"

9 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Вучич: Много сме близо до подписване на договор за доставка на изтребители "Рафал"

Президентът на Сърбия Александър Вучич каза днес на сръбско-френски бизнес форум в Париж, че Белград е много близо до подписването на договор за доставка на нови френски многоцелеви изтребители "Рафал", предаде Танюг.

"Имам новини – с френската компания "Дасо" (Dassault Aviation) сме много близо до подписването на голям договор за покупка на рафали. И за това разговаряхме снощи с президента (на Франция) Еманюел Макрон," каза Вучич.

Той добави, че е благодарен на Макрон, че е помогнал много по този въпрос.

Вучич е на двудневно посещение във Франция по покана на френския президент Макрон, с когото се срещна вчера, а днес разговаря с френския министър на отбраната Себастиан Льокорню.

Добър и съдържателен разговор с министър Себастиан Льокорню за сътрудничество между нашето Министерство на отбраната и Министерството на отбраната на Франция, нашите отбранителни индустрии, различен вид опит и технологии, както и за доставка на най-модерни оръжие и инструменти с отбранителна цел, написа Вучич в профила си в Инстаграм.

На бизнес форума днес Вучич каза, че състоянието на финансите на Сърбия е добро и че кредитният рейтинг на страната се повишава.

Сръбският президент изтъкна, че международната рейтингова агенция "Стандард енд Пуърс" (Standard&Poor’s) е повишила рейтинга на страната и сега тя е на крачка от инвестиционен рейтинг, като вероятно Сърбия би го получила, ако беше член на НАТО или ЕС.

#президентът #сърбия #александър #вучич #каза #днес #сръбскофренски #бизнес #форум #париж

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете