В Лясковец започнаха проявите, посветени на празника на града на 29 юни – Петровден

В Лясковец започнаха проявите, посветени на празника на града на 29 юни – Петровден

19 юни 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


В Лясковец започнаха проявите, посветени на празника на града на 29 юни – Петровден

В Лясковец започнаха проявите, посветени на празника на града, който се чества на 29 юни – Петровден, съобщиха от пресцентъра на Общината.

Децата от танцова школа „Ритъм“ с ръководител Валя Атанасова дадоха старт на празничната програма на сцената на читалище „Напредък-1870“. Кино под звездите ще представи новите български филмови заглавия „В сърцето на машината“ и „Опасни шматки“ днес и утре.

Вечерта на 21 юни в Музея на гурбетчийското градинарство ще бъдат представени шевиците на лясковската художничка Снежана Францова и книгите на белетриста Веселина Кожухарова и поета Стефан Митев.

Традиционният спортен празник на 22 юни, провеждащ се в навечерието на Петровден, тази година ще акцентира върху уменията на младите футболисти, които ще се борят за „Купата на кмета на Община Лясковец“ на стадион „Михаил Алексиев“.

Самодейни театрални спектакли и представления на детски и гостуващи от съседни градове музикални и танцови спектакли ще бъдат акцент в програмата на Лясковското читалище. На 23 юни в сутрешните часове на площад „Възраждане“ ще бъде дадено началото на Фестивала на шевицата „Красотата на душата“, който включва дефиле и представяне на българските народни носии и празничен концерт на самодейни състави.

С изложба и филм ще бъде почетен големият български актьор Петър Слабаков, който е родом от Лясковец. Във фоайето на читалището ще бъде представен филмът „Баща ми“ под режисурата на сина му Андрей Слабаков.

Празничният 29 юни ще започне със Света литургия в храма на манастира „Св. Св. Петър и Павел“. Вечерта е тържественото заседание на Общинския съвет за удостояване с награди на почетни и заслужили граждани, а от 19:30 на централния площад ще има ритуал по издигане на знамената, благодарствен молебен, слово на кмета и награждаване на придобилите звания граждани. Денят ще завърши с концерт на народната певица Ана Борисова с оркестър „3/4“ и на Deep Zone Project, последвани от огнен музикален спектакъл.

#лясковец #започнаха #проявите #посветени #празника #града #чества #петровден #съобщиха #пресцентъра

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете