Този уикенд Стара Загора ще е домакин на третото издание на „Джаз в цялата страна“, организирано от Jazz FM радио

Този уикенд Стара Загора ще е домакин на третото издание на „Джаз в цялата страна“, организирано от Jazz FM радио

14 юни 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Този уикенд Стара Загора ще е домакин на третото издание на „Джаз в цялата страна“, организирано от Jazz FM радио

Веднага след тазгодишното издание на джаз фестивала „Цветовете на джаза“ в Стара Загора, градът на липите ще бъде домакин на третото издание на „Джаз в цялата страна“. Това съобщават организаторите от Jazz FM радио. Този уикенд, 15 и 16 юни, почитателите на джаза ще имат възможност да се насладят на две концертни вечери на Античия форумен комплекс „Августа Траяна“.

Участие ще вземат над 60 артисти от цялата страна. По време на двата фестивални дни на сцената ще се качат Държавна опера – Стара Загора със спектакъла „Джазоспекция“ и проектът в подкрепа на деца със специални потребности „Ние сме музиканти“, както и възпитаниците на Национално училище за музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“, а също и Центърът за подкрепа за личностно развитие и Народно читалище „Родина – 1860“.  В програмата на фестивала ще се включат и Общински бигбенд – Стара Загора, групите Project 7, Overground Brass Band и Mike Sax & X Key.

Фестивалът на Jazz FM ще даде сцена за изява на наградените през тази и отличени през изминали години участници, сред които много стипендианти на Министерството на културата, както и наградени преподаватели. Ще им акомпанира Мирослав Турийски – пиано, а в отделни изпълнения ще се включат и басистът и член на екипа на Jazz FM Владислав Мирчев, и лауреатът на конкурса – барабанистът Ивайло Манев. Специален участник в някои от песните ще бъде тромпетистът Михаил Йосифов. По традиция изпълнения ще поднесе и Надя Тончева, която ще пресъздаде песен на Антонио Карлос Жобим и джаз стандарт с квартет, в който специално участие взима китаристът Живко Велев. 

Друг акцент в програмата ще са поетите на  Стара Загора, а именно шлагери на Петър Ступел и Йосиф Цанков по стихове на Веселин Ханчев, които ще изпълни Мими Николова, а песен по „Тихият пролетен дъжд…“ на Николай Лилиев с композиция на Красимир Милетков ще поднесат младите певци от Вокална студия „Траяна ГЛАС“ с ръководител и вокален педагог Лиляна Дойчева.

Припомняме, че в момента в Стара Загора се провежда поредното издание на джаз фестивала, който за втори път е под мотото „Цветовете на джаза“. Тази вечер на сцената ще се качат учениците от Национално училище по музикални и сценични изкуства „Христина Морфова“ с концерт Singing Herbie Hankock. 

#веднага #тазгодишното #издание #джаз #фестивала #цветовете #джаза #стара #загора #градът

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете