Смъртта на ученик, пребит вчера на излизане от училището му в района на Париж, породи силно вълнение във Франция

Смъртта на ученик, пребит вчера на излизане от училището му в района на Париж, породи силно вълнение във Франция

6 април 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Смъртта на ученик, пребит вчера на излизане от училището му в района на Париж, породи силно вълнение във Франция

Смъртта на ученик, пребит вчера на излизане от училището му в района на Париж, породи силно вълнение във Франция, предадоха световните агенции.

Нападението е било извършено във Вири-Шатийон, работническо предградие на Париж.

Според прокуратурата 15-годишното момче е било пребито от няколко души на излизане от училището. То било изоставено на улицата, където е открито от минувач. Ученикът бил транспортиран до болницата "Некер" в Париж и опериран през нощта, но починал този следобед.

Днес пред училището на ученика, който се е казвал Шамседин, негови съученици се събраха, за да изразят болката, потреса и гнева си от случилото се. Кварталът Вири-Шатийон е известен като спокоен.

Пред Франс прес Омар, който е бил приятел на Шамседин, казва, че съученикът му е бил момче без проблеми и винаги усмихнат. В училище не е бил жертва на училищен тормоз. Родители на деца от същото училище също изразиха безпокойство от случилото се.

Според полицейски източник нападателите са били трима младежи с качулки. Те са нападнали Шамседин във фоайето на жилищна сграда близо до училището, от което той си тръгнал.

Днес френския президент Еманюел Макрон коментира случилото се и заяви, че училищата трябва да бъдат защитени от всякаква форма на насилие. Той каза, че властите ще бъдат безкомпромисни в тази насока.

Инцидентът става броени дни след нападение над 13-годишно момиче пред училището й в Монпелие, в Южна Франция. По този случай бяха задържани трима непълнолетни, които са признали вината си и са казали, че насилието е произтекло от размяна на обиди в социалните мрежи.

Освен това пет момичета на възраст между 11 и 15 години, които са пребили 14-годишно момиче и са снимали побоя в град Тур в Централна Франция също бяха задържани и предстои да им бъдат повдигнати обвинения.

По повод нападението, довело до смъртта на 15-годишното момче в покрайнините на Париж, говорителката на правителството на Франция Приска Тевно каза, че това е варварско престъпление. А министърката на образованието Никол Белубе днес посети училището, в което е учило починалото от побоя момче.

#смъртта #ученик #пребит #вчера #излизане #училището #района #париж #породи #силно

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете