Шуменският Драматично-куклен театър "Васил Друмев" обяви спектаклите в лятното си турне

Шуменският Драматично-куклен театър "Васил Друмев" обяви спектаклите в лятното си турне

8 юли 2024 г. · 5 мин. четене · Споделяне във Facebook


Шуменският Драматично-куклен театър "Васил Друмев" обяви спектаклите в лятното си турне

Шуменският Драматично-куклен театър (ДКТ) „Васил Друмев“ организира лятно турне, в което ще бъдат включени спектаклите „Дабъ дешил ине“ на режисьора Теди Москов, „Робин Худ“, „Осъдени души“ на режисьора Бойко Илиев и стендъп комеди шоу "КОМИКадзе на КРЪСТЮпът" със специално участие на Кръстю Лафазанов. Освен актьорите от трупата на шуменския театър, специално участие в постановките взимат Мая Новоселска, Евгени Будинов, Елена Петрова, Ники Илиев, Кръстю Лафазанов, съобщиха от трупата.

Турнето ще премине през Варна, Бургас, Пловдив, Созопол, Сливен, Свети Влас, Царево, Стара Загора и Велико Търново, допълват от ДКТ „Васил Друмев".

„Робин Худ“ със специалното участие на Ники Илиев и Елена Петрова, под режисурата на Бойко Илиев, ще гостува на 9 юли в Летния театър във Варна, на 13 август в Античния театър в Пловдив,  на 14 август в крепост „Туида" в Сливен и на 15 август във Велико Търново, в Летния театър.

„Дабъ дешил ине“ на режисьора Теди Москов, ще се играе на 10 юли в Летния театър в Бургас, на 11 юли в Крепост „Туида" в Сливен, в Амфитеатър Арена в Свети Влас - на 13 юли, на 23 юли в Летния театър в Созопол, както и на 4 септември в Лятно кино „Орфей" в Пловдив".

Стендъп комеди шоу със специалното участие на Кръстю Лафазанов и актьорите Светлин Иванов, Димитрия Милушева и Александра Михайлова ще гостува на 11 август в Летен кинобар в Царево, на 12 август в Летния театър в Стара Загора.

Спектакълът „Осъдени души“, със специалното участие на Ники Илиев и Елена Петрова, на режисьор Бойко Илиев, може да се гледа на 21 август в Лятно кино „Орфей“ в Пловдив.

Както БТА съобщи, спектакълът „Дабъ дешил ине“ беше включен в програмата на първото издание на Комедийния театрален фестивал "Тодор Колев". Във форума наградата за женска роля беше присъдена на Мая Новоселска за ролята ѝ в този спектакъл. Припомняме, че през месец юни „Дабъ дешил ине“ гостува във Варна, Разград и София.

Драматично-кукленият театър „Васил Друмев“ представи на 2 април на голямата си сцена премиерно спектакъла "Робин Худ".

 

 

#шуменският #драматичнокуклен #театър #дкт #васил #друмев #организира #лятно #турне #което

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете