Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева

Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева

15 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Шолц увери китайски студенти, че не всички в Германия пушат трева

Германският канцлер Олаф Шолц увери днес китайски студенти в Шанхай, че няма да им се налага да пушат канабис, ако се запишат да учат в Германия и че страната му е легализирала канабиса с надеждата, че консумацията му ще спадне, предаде Ройтерс.

Шолц каза това в отговор на въпроса на студент от университета "Тунцзи", който го попита дали ще му се наложи да пуши канабис, ако се запише да учи в Германия, тъй като наркотикът е забранен в Китай.

Германия прие законодателство за легализиране на канабиса през февруари и там вече е позволено на отделни хора и асоциации да отглеждат и да притежават ограничени количества от растението, припомня ДПА.

"Не искаме повече хора да консумират канабис, искаме по-малко хора да консумират канабис, искаме да има повече обществено образование по въпроса", заяви Шолц. "Отговорът е много прост – недейте да пушите. Аз ще навърша 66 години тази година и никога не съм пушил канабис", добави той.

Канцлерът, който е на посещение в Китай и утре ще се срещне с лидерите в Пекин, каза, че Германия иска да извади канабиса "от сивата зона".

По информация от здравното министерство на страната около четири милиона души са консумирали канабис в Германия през 2022 година.

#германският #канцлер #олаф #шолц #увери #днес #китайски #студенти #шанхай #налага

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете