Румънският премиер Марчел Чолаку връща у дома блокирани на летището в Дубай младежи от Сибиу

Румънският премиер Марчел Чолаку връща у дома блокирани на летището в Дубай младежи от Сибиу

18 април 2024 г. · 4 мин. четене · Споделяне във Facebook


Румънският премиер Марчел Чолаку връща у дома блокирани на летището в Дубай младежи от Сибиу

Екстремното време в Обединените арабски емирства провали плановете на румънците, които са на почивка там, предава Диджи24. Група румънски туристи са блокирани на летището в Дубай, което е едно от най-големите в света, след като пистите се превърнаха в реки и нито един самолет не може да излети или кацне заради поройни валежи. 22 от тях ще бъдат докарани в страната в петък със самолета, с който ще се прибере премиерът Марчел Чолаку от визитата си в близкоизточната държава. Новината потвърди румънският външен министър на Румъния Луминица Одобеску, която е част от делегацията.

„Те са в по-деликатна ситуация, така да се каже, защото не можаха да намерят места за настаняване в хотел в Дубай. С подкрепата на министър-председателя ще се върнат в Букурещ”, заяви Луминица Одобеску, цитирана от Аджерпрес.

Става дума за група деца (8 малолетни и 12 юноши), придружени от двама възрастни, от ансамбъл за народни танци от Сибиу, които участвали в музикален фестивал, но не могли да си тръгнат, тъй като полетът им бил отменен заради лошото време. 

Междувременно група румънски граждани, които първоначално сигнализираха за присъствието си на международното летище в Дубай, днес се завърнаха в страната с полет от Абу Даби. Авиокомпанията осигури извозването им от Дубай до Абу Даби. 

Втора група е подпомогната с настаняване от туристическа агенция до намиране на решение за завръщането им в страната. 

В съобщение до медиите от Министерството на външните работи на Румъния уточняват, че представителите на Генералното консулство в Дубай поддържат връзка с щаба на МВнР и следят индивидуалните ситуации на румънците на летището в Дубай, търсят решения за тях и ще им помагат до завръщането им в Румъния.

 

 

 

#екстремното #време #обединените #арабски #емирства #провали #плановете #румънците #почивка #предава

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете