Принцеса Кейт е била оперирана през януари от италиански екип, пише италианско издание

Принцеса Кейт е била оперирана през януари от италиански екип, пише италианско издание

4 май 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Принцеса Кейт е била оперирана през януари от италиански екип, пише италианско издание

Британската принцеса Кейт, която на 22 март разкри във видеообръщение, че страда от рак и се е подложила на превантивна химиотерапия, е била оперирана през януари в лондонска клиника от италиански медицински екип, пристигнал от многопрофилната болница "Джемели" в Рим, съобщава италианското издание "Дженте". Няма потвърждение официално от страна на Бъкингамския дворец на тази информация, която е препубликувана в редица италиански медии, сред които "Месаджеро", "Фато куотидиано" и "РАИ нюз".

Кейт, за която в края на миналата година британците коментираха, че е много слаба, се е подложила на планова операция на стомаха на 14 януари. Новината беше съобщена няколко дни по-късно. Последваха около две седмици престой на принцесата в болница и много спекулации от какво страда и какво е наложило операцията. Накрая принцесата разкри, че има рак, но не уточни какъв точно и поиска да бъде запазено правото й на личен живот.

Малко преди това стана ясно, че британският крал Чарлз Трети също е диагностициран с рак по време на операция на простатата. Раковото заболяване не било на простата, пояснява сега "Дженте" и допълва, че кралят се оплаквал от силни болки в костите, които продължавали да го тормозят.

Непотвърдената от Бъкингамския дворец информация за тези болки, които Чарлз Трети изпитвал, противоречи на наскорошните уверения на палата, че монархът вече се чувства по-добре, отбелязват италиански медии.

#британската #принцеса #кейт #разкри #видеообръщение #страда #рак #подложила #превантивна #химиотерапия

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете