Полската полиция разкри дръзка банда, ограбвала камиони в движение

Полската полиция разкри дръзка банда, ограбвала камиони в движение

11 април 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Полската полиция разкри дръзка банда, ограбвала камиони в движение

Трима членове на банда, която пред последните пет години е ограбвала ремаркета на движещи се камиони, използвайки дръзки методи, са били арестувани, съобщи днес полската полиция, цитирана от ДПА.

Камера, монтирана на едно от ограбените превозни средства, е записала как бандата се приближава с кола отзад на камиона, пътуващ по път през нощта, изключвайки светлините и приближавайки задницата на ремаркето извън полезрението на шофьора.

„На записа се вижда как един от мъжете излиза от колата и застава на предния капак. При приближаването на колата до камиона, той разкъсва платнището и влиза в ремаркето“, пише в изявление на полицията.

Членовете на бандата след това се прибират, скачайки обратно върху капака на колата, преди да влязат в нея през прозореца.

Грабежите обикновено се забелязват, едва след като камионите стигат до местоназначението им.

Начинът на грабеж е бил разкрит, след като един от водачите вижда на магистрала южно от град Вроцлав, че шофьорът на приближилата се кола се държи съмнително и вика полицията.

Пътниците в колата са арестувани, а домовете им са претърсени. Тримата украински граждани са задържани и в момента се разследват за членство в престъпна организация и опит за грабеж. Ако бъдат осъдени, ги очакват 10 години затвор.

#трима #членове #банда #пред #последните #години #ограбвала #ремаркета #движещи #камиони

Още новини

Още новини от Свят, които може да четете