Почитатели на рок музиката се опитват да възродят фестивала „Тангра“ в Търговище

Почитатели на рок музиката се опитват да възродят фестивала „Тангра“ в Търговище

21 юни 2024 г. · 3 мин. четене · Споделяне във Facebook


Почитатели на рок музиката се опитват да възродят фестивала „Тангра“ в Търговище

Почитатели на рок музиката се опитват да възродят фестивала „Тангра“ в Търговище. Стъпка към реализирането на идеята е концерт на група „Сейнтед Синърс“, който ще се осъществи благодарение на общинската програма „Култура плюс“, съобщават организаторите. В последните години са правени подобни опити, каза за БТА един от инициаторите Димитър Алексиев.

Димитър Алексиев припомни, че през лятото на 2021 г. бе организиран фестивалът „20 години Тангра рок фест“, като в основата на организацията са Георги Йончев, Алексиев и техни съмишленици. Тогава на сцената се изявяват групи и музиканти с вечни български и световни рокхитове. Публиката слуша изпълнения на група „Милиция“, създадена в края на 2015 г. в Търговище, на варненците от Mister Hard с любимите песни на Scorpions, на Боби Косатка -  певец и китарист в групите Тангра, Intelligent music project и Der Hunds, на Лидия и Франк Пане- китарист и автор в световната група BONFIRE и неговата съпруга. 

През лятото на миналата година, отново на сцената в парка „Борово око“, рок фестът бе с yчacтиeтo poĸ гpyпaта „Mилиция“ и нeмcĸия виpтyoз нa coлo ĸитapaтa Фpaнĸ Πaнe и гpyпaтa мy „Шecтcтpyннa ĸитapa“ и премина при голям интерес.

Според Алексиев общинската програма „Култура плюс“ е добра възможност за финансиране, чрез която търговищката публика може да се срещне с групи от страната. Целта е следващата година на търговищка сцена да се съберат български групи, които да зарадват почитатели на рока.

 

#почитатели #рок #музиката #опитват #възродят #фестивала #тангра #търговище #стъпка #реализирането

Още новини

Още новини от Култура, които може да четете